REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Losos na česneku a medu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filety z lososa v marinádě z rozmačkaného česneku, nastrouhaného zázvoru a sojové omáčky. Připravené na grilu a podávané se směsí listových salátů a feferonkami.


Ingredience:
2 ksporce z filetu lososa
4 ksstroužku česneku
4 lžícehusté sojové omáčky
4 lžícetekutého medu
zázvor
pepř
sůl
K servírování:
feferonky
citron
salát

Postup:

1. Z rozmačkaného česneku, nastrouhaného zázvoru a sojové omáčky umícháme kašičku, kterou potřeme porce lososa
2. Uložíme do vzduchotěsné nádoby do chladu přes noc odpočívat
3. Asi hodinu před tepelnou úpravou si připraveného lososa vyndáme do pokojové teploty, aby se stačil natemperovat
4. Gril rozpálíme, připravíme grilovací misku, uložíme na ni porce ryby a polijeme medem
5. Grilujeme na středním plameni cca 10-12 minut
6. Hotové porce osolíme, opepříme, pokapeme citronem a podáváme se směsí listových salátů s krémovým balsamicem a feferonkami čerstvými nebo nakládanými.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy