REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lívance s popencem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lívanečky na slano s u nás poměrně málo používanou, ale výborně chutnající bylinkou – popencem. Podávané se zakysanou smetanou a špenátem, nebo se sterilovanou červenou řepou.


Ingredience:
1 šáleknasekaných lístků popence
4 ksvejce
hladká mouka
olej
sůl

Postup:

1. Z mléka, hladké mouky, vajec a špetky soli rozšleháme vidličkou hladké palačinkové těstíčko
2. Do těstíčka přidáme nasekané lístky popence a společně promícháme
3. Lívanečník vymažeme olejem, vlijeme těstíčko a smažíme z obou stran
4. Hotové lívanečky podáváme třeba se sterilizovanou červenou řepou, nebo potřeme špenátem a ozdobíme lžičkou zakysané smetany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy