REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lískové hromádky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukroví z bílků, lískových oříšků, moučkového cukru a skořice nalepené na jedlém papíru, ozdobené lískovým oříškem.


Ingredience:
300 gmoučkového cukru
250 gmletých lískových oříšků
3 ksbílků
1 ksbalení kulatého jedlého papíru
trocha strouhanky nebo mletých piškotů
špetka skořice
špetka soli
celé lískové oříšky

Postup:

1. Bílky vyšleháme se špetkou soli do husté pěny, postupně zašleháme moučkový cukr, pak vmícháme na jemno mleté lískové oříšky a špetku skořice (pokud je těsto řídké, přidáme trochu strouhanky nebo mletých piškotů)
2. Potom z připravené hmoty tvoříme lžičkou malé hromádky, každou přilepíme na kousek jedlého papíru a doprostřed vtlačíme celý lískový oříšek
3. Přendáme na plech a cukroví sušíme ve vyhřáté troubě na 130 °C asi 15 minut a před uložením necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy