REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lískooříškové rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené rohlíčky potřené krémem a přiklopené rohlíčky posypanými oříšky.


Ingredience:
200 ghladké mouky
150 gmásla
80 gmletých pražených lískových oříšků
70 gmoučkového cukru
1 kssáčku vanilkového cukru
1 ksbílku na potření
Na krém:
1 lžícerumu
120 gmletých pražených lískových oříšků
120 gmoučkového cukru
60 gmásla

Postup:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, přidáme na menší kousky nakrájené změklé máslo, vanilkový cukr, na jemno nastrouhané pražené oříšky (2 lžíce oříšků dáme stranou) a vypracujeme pevné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny v lednici odpočinout
2. Potom těsto rozválíme na placku silnou asi 4 mm a vykrájíme rohlíčky, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, polovinu rohlíčků potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme zbylými oříšky a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova (asi 12 minut), pak necháme vychladnout
3. Ze změklého másla, moučkového cukru, na jemno mletých pražených oříšků a rumu umícháme hladký krém, kterým potřeme neposypané rohlíčky a přiklopíme je rohlíčky posypanými oříšky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy