REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecké vánoční pečivo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční cukroví připravené z polohrubé mouky, pískového cukru, másla, loupaných mandlí a žloutků.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
200 gpískového cukru
200 gmásla
100 gloupaných mandlí
2-3 ksžloutků
ovocný džem
čokoládová poleva
čokoládové ozdoby (hoblinky) nebo kokos na ozdobu
tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Na vál prosejeme mouku přidáme změklé máslo, pískový cukr a jemně nastrouhané spařené a oloupané mandle
2. Nakonec přidáme žloutky
3. Vypracujeme těsto, které necháme odležet do druhého dne
4. Nyní těsto rozválíme na plát 2 mm silný a vykrájíme různé tvary
5. Přeneseme je na tukem vymazaný plech a zvolna upečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C
6. Po vychladnutí slepíme marmeládou vždy dva stejné tvary k sobě
7. Cukroví jen pocukrujeme nebo zdobíme čokoládou či kokosem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy