REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecké pečivo – slepované

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další recept na linecké pečivo, různé tvary pečené v troubě, po dvou slepované různými náplněmi, jako marmeládou, nutellou, ořechovou náplní …


Ingredience:
300 ghladké mouky
200 gmásla nebo margarínu
100 gpráškového cukru
1 ksvaječného žloutku
nastrouhaná citronová kůra
mouka na pomoučení válu, papír na pečení
různé náplně: džem, marmeláda, ořechová náplň, nutella ...

Postup:

1. Na pracovní plochu prosejeme mouku s cukrem, přidáme nastrouhané máslo, vaječný žloutek a citronovou kůru, rychle zpracujeme na jemné těsto, které necháme v lednici nejméně 2 hodiny, ale nejlépe přes noc, odležet
2. Dobře odleželé těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na 3 mm silný plát, vykrajujeme tvary, které klademe na pečící papír raději ještě pomazaný máslem (polovinu tvarů ponecháme plných, do druhé poloviny vykrojíme uprostřed otvor)
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova, tedy asi 8 minut, záleží na troubě
4. Upečené pečivo klademe na rovnou podložku
5. Po vychladnutí spojujeme vždy dva kousky džemem, nutellou, ořechovou náplní, povidly …

Doporučení:

Čokoládovou tyčinku „Ledové kaštany“ rozpustíme ve vodní lázni, dobře promícháme a hmotou spojujeme linecké cukroví, případně touto hmotou můžeme cukroví i polévat z vrchu. Cukroví nakonec pocukrujeme nebo postříkáme čokoládou, nebo polijeme bílou či tmavou čokoládou, nebo i jinak ozdobíme.Příklad ořechové náplně: 150 g práškového cukru, 200 g mletých ořechů, 1 balíček vanilkového cukru, 1 dcl mléka. Postup: Mléko s cukry přivedeme k varu, přidáme ořechy, zamícháme, sundáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Iva Vargová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy