REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilkový kaviár

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku upečené lilky, vydlabané, podušené spolu s dalšími ingrediencemi, servírované na plátcích opečených baget.


Ingredience:
3 kslilky
3-4 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
1 kstmavé bagety
3 lžíceolivového oleje
2 lžícerajského protlaku
1 lžícevinného octa
špetka pálivé papriky nebo chilli
mletý černý pepř
sůl
jarní cibulka na ozdobu

Postup:

1. Omyté lilky z odkrojenými konci pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C
2. Zchladlé lilky rozkrojíme a lžíci vydlabeme, dužinu posekáme na jemno
3. Nasekanou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném olivovém oleji, přidáme rajský protlak, dužinu z lilků a cca 15 minut podusíme
4. V této fázi do směsi přidáme utřený česnek, ocet a pomazánku dochutíme pálivou paprikou, pepřem a solí
5. Vychladlým kaviárem potíráme plátky na sucho opečených baget.

Doporučení:

Jako ozdobu můžeme na lilkový kaviár použít jadérka granátového jablíčka a kolečka červené cibule.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy