Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilek s česnekem a parmazánem

Mladé lilky upečené do měkka s česnekem a olivovým olejem, poté posypané parmazánem a dopečené do zlatova.

Ingredience:
3 ksmladých menších lilků
6 ksstroužků česneku
6 lžicolivového oleje
6 lžicparmazánu
sůl

Postup:

1. Lilek omyjeme a rozpůlíme
2. Dužinu nakrájíme na kostičky asi 1 centimetr hluboko, ale slupku necháme neporušenou
3. Povrch potřeme česnekem, osolíme a zakapeme olejem
4. Pečeme při 200 °C asi 50 minut
5. Vyjmeme z trouby, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme, do zezlátnutí povrchu
6. Podáváme horké.

Fotogalerie:


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Pokud jste nenašli tu správnou odpověď, napiště nám na Facebook, nebo e-mail!

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy