REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilek s česnekem a parmazánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mladé lilky upečené do měkka s česnekem a olivovým olejem, poté posypané parmazánem a dopečené do zlatova.


Ingredience:
3 ksmladých menších lilků
6 ksstroužků česneku
6 lžicolivového oleje
6 lžicparmazánu
sůl

Postup:

1. Lilek omyjeme a rozpůlíme
2. Dužinu nakrájíme na kostičky asi 1 centimetr hluboko, ale slupku necháme neporušenou
3. Povrch potřeme česnekem, osolíme a zakapeme olejem
4. Pečeme při 200 °C asi 50 minut
5. Vyjmeme z trouby, posypeme strouhaným sýrem a dopečeme, do zezlátnutí povrchu
6. Podáváme horké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy