REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Levná slepice na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Levnější varianta známého receptu od paní Maruš


Ingredience:
1 kscelá slepice
2 ksstřední cibule
1/2 lmléka
2 lžícehladké mouky (vrchovaté)
citronová šťáva
olej pod cibuli
mletá paprika
sůl

Postup:

1. Slepici necháme rozmrazit, očistíme, opereme, necháme okapat a rozdělíme na jednotlivé porce
2. Cibuli nakrájíme na kostičky, necháme zesklovatět
3. Porce slepice orestujeme ze všech stran až změní barvu, přidáme mletou papriku, okamžitě podlijeme vodou, osolíme a dusíme až je maso měkké
4. Občas zamícháme
5. Mezi tím rozkvedláme hladkou mouku v mléce
6. Po uvaření vlijeme mléko s moukou a chvíli povaříme, nakonec podle chuti okyselíme citronovou šťávou.

Doporučení:

Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem. Pro vylepšení chuti můžeme na konci rozpustit v omáčce kousek másla, nebo místo mléka použijeme zakysanou smetanu.

Poznámka:

P.S od paní Maruš – Je to velmi levné jídlo, protože slepici koupíme za pár korun. Samozřejmě můžeme použít kuřecí maso, vepřové králičí ale i telecí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy