REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní salát s tuňákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odleželý salát se zálivkou a pestem, tuňákem a dalšími ingrediencemi, servírovaný s opečenými bagetami.


Ingredience:
Rozpis na cca 6 porcí:
300 gmalých rajčat
200 gřapíkatého celeru
150 gtuňáka ve vlastní šťávě nebo oleji
40 gkapar
8 ksplátků baget
1-2 ksmalé cukety
1 kscibule
1/2 ksstroužků česneku
1/2 kssalátové okurky
5 lžicoleje
2 lžícebílého vinného octa
špetka krystalového cukru
mletý pepř
pesto
sůl

Postup:

1. Očištěné, oprané a důkladně okapané cukety rozkrojíme na 3-4 mm plátky a 30 sekund povaříme ve vroucí vodě, slijeme a necháme okapat
2. Okurku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, celer očistíme, oloupeme a pokrájíme na menší kousky, nať celeru otrháme a dáme do lednice
3. Opraná rajčata rozpůlíme a cibuli nakrájíme na tenká kolečka, ocet smícháme s olejem a solí, kořením a špetkou cukru
4. Velkou mísu vytřeme prolisovaným česnekem, naplníme zeleninou ochucenou nálevem z octa, oleje, přidáme kapary, promícháme a necháme 20 minut odležet
5. Bagety dáme pod gril a z obou stran je opečeme dozlatova, z tuňáka slijeme olej nebo šťávu a necháme okapat
6. Do salátu přidáme tuňáka, 2 lžíce pesta a zelenou celerovou nať, osolíme a okořeníme pepřem
7. Salát servírujeme s opečenými bagetami a pestem.

Poznámka:

Recept na pesto najdete zde: Italské pesto.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy