REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ledové jahodové suflé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jahodové pyré ztuhlé pomocí ztužovače a vyšlehaná šlehačka, vše spojené a zamrazené, servírované zdobené čerstvými jahodami a šlehačkou.


Ingredience:
1 kgčerstvých jahod
300 gkrupicového cukru
4 lžícecitronové šťávy
750 mlsmetany ke šlehání
100 mlstudené vody
1 balíčekželatinového ztužovače
pečící papír

Postup:

1. Jahody opláchneme pod tekoucí vodou, necháme důkladně okapat, 3-4 ks dáme stranou, zbytek vložíme do mixéru
2. Přidáme citrónovou šťávu a cukr, vše rozmixujeme a pak propasírujeme přes sítko
3. Želatinový ztužovač smícháme se 100 ml studené vody, přidáme k pyré a za stálého míchání necháme mírně ztuhnout
4. Asi 500 ml smetany ušleháme do tuha a přidáme k jahodovému pyré
5. Nádobky (misky), ve kterých budeme suflé podávat, obalíme pečícím papírem tak aby asi o 5 cm přesahoval okraje, naplníme je jahodovou směsí až po okraj papíru, dáme na zhruba 3 hodiny do mrazáku
6. Ledové suflé vytáhneme 20 minut před samotným servírováním, zdobíme ušlehanou zbylou smetanou a plátky čerstvých jahod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy