REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lasagne s pestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečené lasagne se špenátem, rajčátky, sýry a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
500 gčerstvého listového špenátu
500 gtřešňových rajčátek
300 gmozzarelly
250 glasagní
180 gstrouhaného sýra
3 lžícevrchovaté pesta
hrst bazalkových listů
voda na spaření
Na omáčku:
100 ghladké mouky
100 gmásla
1/2 lmléka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na omáčku v hrnci zpěníme máslo, přidáme hladkou mouku, za stálého míchání ji osmahneme, pak přilijeme mléko a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí, pak odstavíme z tepla, osolíme, opepříme a necháme za občasného promíchání vychladnout
2. Listy špenátu přelijeme vroucí vodou, scedíme, ochladíme a vymačkáme
3. Do zapékací mísy nalijeme trochu připravené omáčky, poklademe třetinou lasagní, potřeme je pestem, polijeme třetinou omáčky, poklademe třetinou špenátu, třetinou rajčat, několika lístky bazalky a třetinou sýrů
4. Vrstvy zopakujeme ještě 2 krát, pak vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 60 minut a podáváme se zeleninovým salátem.

Doporučení:

Lasagní je několik druhů a proto je připravujeme vždy podle návodu na obalu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy