REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Langoše s klobásou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kdo by neznal langoše? Na Slovensku je podávají s klobáskou.


Ingredience:
1 kghladké mouky
150 gnahrubo nastrouhaného tvrdého sýra
150 gnakrájené klobásky
40 gdroždí
500 mlvlažného mléka
300 mloleje
150 mlbílého jogurtu
1 paličkačesneku
1/4 lžičkycukru
sůl

Postup:

1. Z rozdrobeného droždí, trochy mléka a cukru připravíme kvásek, necháme ho 15 minut vzejít
2. Z mouky něco málo odebereme na posypání langošů, zbytek propracujeme s 1 lžičkou soli, jogurtem, 2 lžícemi oleje, zbylým vlažným mlékem a vzejitým kváskem
3. Připravené hladké těsto necháme vykynout, znovu propracujeme a opět necháme vykynout
4. Těsto rozdělíme na 50 g těžké kousky,. vypracujeme bochánky, ty poprášíme moukou a necháme je opět kynout
5. Jednotlivé bochánky roztáhneme na tenké placky se silnějším okrajem, opečeme je na zbylém oleji z obou stran, při opékání je propíchneme vidličkou, aby splaskly
6. Dozlatova opečené langoše servírujeme potřené česnekem utřeným se solí, sypané sýrem a klobáskou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy