REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Langoše IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Langoše z kynutého těsta usmažené v rozpáleném oleji dozlatova, podávané potřené česnekem, pokapané kečupem a posypané strouhaným sýrem.


Ingredience:
500 ghladké mouky
30 gdroždí
4 ksbrambor uvařených ve slupce
1 ksvejce
100 mlvlažného mléka
špetka cukru
olej na smažení
sůl
Na dohotovení:
prolisovaný česnek smíchaný s trochou vody
strouhaný tvrdý sýr (eidam)
kečup

Postup:

1. Z trochu hladké mouky, vlažného mléka, rozdrobeného droždí a špetky cukru necháme na teplém místě vzejít kvásek
2. Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo do mísy, přidáme vejce, zbylou prosátou hladkou mouku, špetku soli, vzešlý kvásek a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout
3. Vykynuté těsto rozdělíme na malé bochánky, ze kterých vytvarujeme placky a v pánvi ve větším množství rozpáleného oleje postupně placky po obou stranách osmažíme dozlatova, pak odkládáme na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk
4. Horké langoše potřeme podle chuti oloupaným, prolisovaným česnekem smíchaným s trochou vody, pokapeme kečupem a posypeme na jemno nastrouhaným sýrem.

Doporučení:

Langoše můžeme připravit i nasladko – potřít marmeládou nebo posypat skořicovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy