REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Labužnický kuřecí salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát ze směsi dušeného kuřecího masa, žampionů, hrášku a ochucené majonézy.


Ingredience:
Na 1 kg:
600 gkuřecího masa
200 gžampionů sterilovaných bez nálevu
200 ghrášku sterilovaného bez nálevu
150 gsmetana na šlehání
100 gmajonézy základní
50 gcitrónové šťávy
50 gkečupu
20 gsoli
10 gbrandy
10 gkopru čerstvého
1 gmletého pepře

Postup:

1. Kuřecí maso osolíme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka
2. Měkké maso nakrájíme na nudličky, přidáme na plátky nakrájené žampiony a okapaný hrášek
3. Do majonézy zlehka vmícháme ušlehanou smetanu, vydušenou šťávu z masa, nasekaný kopr, ocet, citrónovou šťávu, kečup, brandy a mletý pepř
4. Vše spolu promícháme a podle potřeby dochutíme solí.

Poznámka:

– Příprava základní majonézy viz: Majonéza základní .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy