REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynutý bramborák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynutý bramborák ochucený škvarky, masem nebo slaninou, upečený v troubě do červena.


Ingredience:
500 gsyrových, nastrouhaných brambor
500 gvařených brambor
150-200 gškvarků, slaniny nebo tučného vařeného uzeného masa
100 ghladké mouky
50 gdroždí
2 ksvejce
1/8 lmléka
česnek dle chuti
majoránka
pepř
sůl
tuk na vymazání pekáčku

Postup:

1. Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, ze strouhaných brambor scedíme vodu, přidáme rozmačkané nebo nastrouhané vařené brambory, utřený česnek, majoránku, pepř, sůl a vejce
2. Vykynuté droždí zapracujeme do těsta, přidáme usekané škvarky, nebo uzené maso či slaninu (těsto můžeme také jen hojně promastit sádlem) těsto nalijeme do vymazaného pekáče a necháme asi 1 hodinu kynout
3. Nakynuté těsto pomažeme tukem i na povrchu a pekáček dáme do vyhřáté trouby na 190-200 °C, pečeme do červena
4. Upečený bramborák nakrájíme na porce, servírujeme teplý, ale i studený.

Doporučení:

Jako přílohu můžeme podávat dušenou zeleninu nebo zeleninové saláty z čerstvé zeleniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy