REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květákový nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninový nákyp z květáku, nálevu z piva, mouky, droždí a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 ksvětšího květáku
sůl
Nálev:
200 mlpiva Gril
1 lžícehladké mouky
1 lžičkamleté papriky
20 ghrubé strouhanky
10 glněných semínek
2 kskostek čerstvého droždí
olej
sůl

Postup:

1. Očištěný květák rozebereme na růžičky, dáme vařit do vroucí osolené vody do poloměkka, scedíme, necháme okapat, vidličkou rozmačkáme a rozprostřeme rovnoměrně do olejem vymazané zapékací mísy
2. V pivu rozšleháme hladkou mouku, mletou papriku, sůl, pak přidáme rozdrobené droždí a dobře promícháme
3. Nalijeme na květák, dáme do trouby a při 180 °C zapečeme 15-20 minut
4. Asi 2 minuty před koncem zapékání posypeme strouhankou se lněným semínkem a dopečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy