REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květákové placičky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placičky z uvařeného květáku a dalších ingrediencí, obalené ve strouhance a usmažené dozlatova.


Ingredience:
1 kskvětáku
1 ksvejce
1 baleníhermelínu
100 guzeniny
strouhanka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Květák pokrájený na malé růžičky a uvaříme v osolené vodě do měkka, slijeme vodu a květák rozšťoucháme na jemnou kaši, kterou pak necháme vychladnout
2. Přidáme nadrobno pokrájený sýr, uzeninu a vejce, okořeníme a směs zahustíme strouhankou 3. Vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a pozvolna opečeme na rozpáleném oleji dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s bramborem nebo samotné se zeleninovou přílohou.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy