REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květáková čorba

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařený květák s orestovanou krupicí, petrželkou, mletým pepřem a citrónovou šťávou.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
300 gkvětáku
30 gmásla
2 lžícekrupice
2 ksvajec
1,3 lvody
citrónová šťáva
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Očištěný květák nakrájíme na kousky, dáme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka
2. Krupici osmahneme na rozpáleném másle, přidáme ke květáku, promícháme a dále vaříme 10 minut
3. Pak polévku sundáme z plotýnky, vmícháme do ní rozšlehaná vejce, drobně nakrájenou petrželku, mletý pepř a několik kapek citrónové šťávy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy