REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kvašený zimní zelný salát

Zelí smíchané s mrkví, česnekem, cibulí a feferonkami, zalité nálevem, nechané zkvasit.


Ingredience:
3 lžičkysoli
1 lžičkaglutasolu
12 ksstroužků česneku
5 ksstředních cibulí
3 ksfeferonek
1 kshlávkového zelí
1 ksvětší mrkve
Na nálev:
3 lžičky hladké mouky
1 lvody

Postup:

1. Zelnou hlávku rozpůlíme, vykrojíme košťál a zbytek nakrájíme na větší čtverečky
2. Oloupané cibule nakrájíme na kousky, očištěnou mrkev nastrouháme na nudličky, očištěné feferonky nasekáme na drobno a oloupané stroužky česneku prolisujeme
3. Zeleninu smícháme se špetkou glutasolu a solí, pak směs napěchujeme do 4 l láhve
4. V troše vody rozmícháme hladkou mouku, směs přilijeme ke zbytku vody, celé množství převaříme a po zchladnutí zálivkou směs ve sklenici zalijeme (mouka urychlí kvašení)
5. Láhev přiklopíme víčkem a uložíme v teple, po 3-5 dnech by mělo být zelí zkvašené 6. Uložíme-li ho v chladu, kvašení se zastaví a salát vydrží třeba celou zimu a bude mít kyselou a mírně pikantní chuť.



reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy