REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuskusový salát s okurkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuskus promíchaný se zálivkou, rajčetem, okurkou a kapary, servírovaný s ochuceným bílým jogurtem.


Ingredience:
300 gzeleninového vývaru
200 gkuskusu
50 gkaparů
1 kssalátové okurky
1 ksrajčete
Na zálivku:
2 lžíceolivového oleje
1 kssnítky máty
šťáva z 1/2 citronu
Na dresink:
400 gbílého jogurtu
špetka mletého kmínu
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Zeleninový vývar nalijeme do hrnce a přivedeme k varu, vmícháme do něho kuskus, přiklopíme pokličkou, sundáme z plotny a necháme přibližně 5 minut stát
2. Opláchnutou mátu nasekáme na jemno, promícháme s citronovou šťávou i olivovým olejem a zálivkou přelijeme připravený kuskus, který zlehka vidličkou promícháme
3. Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na kousky
4. Rajče nařízneme na vrcholku ostrým nožem do kříže, spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kousky
5. Nakrájenou okurku s rajčetem a kapary přidáme ke kuskusu, vše zlehka promícháme a hotový pokrm rozdělíme do misek nebo na talíře a podáváme s dresinkem z bílého jogurtu ochuceného solí, bílým pepřem a špetkou mletého kmínu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy