REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuskus na rajčatech a lilku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orientální recept na vařený kuskus servírovaný s orestovanou zeleninou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 grajčat
200 gcelozrnného kuskusu
150 mlzeleninového vývaru
80 mlolivového oleje
8 kshřebíčku
4 ksstroužky česneku
4 ksbobkové listy
2 ksjarní cibulky
1 ksstředně velkého lilku
1 ksmenší cukety
1 ksvětší cibule
1 ksbadyánu
1 lžičkacitrónové šťávy
1 lžičkacukru
1 lžičkakarí
kousek skořice
snítka čerstvé bazalky
mořská sůl
bílý pepř

Postup:

1. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno
2. Na pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a cibuli na něm zpěníme, přidáme prolisovaný česnek a bobkový list
3. Omytá rajčata nakrájíme na kousky a přidáme k cibuli, zasypeme je lžičkou cukru, dochutíme skořicí, badyánem, hřebíčkem, karí, pepřem a osolíme, rajčata pozvolna dusíme doměkka
4. Přilijeme citrónovou šťávu a nakonec přidáme lístky bazalky
5. Kuskus zalijeme 200 ml vařící vody a necháme nabobtnat, poté ho osolíme, zalijeme lžící oleje a promícháme vidličkou
6. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a vmícháme do kuskusu
7. Opláchnutý lilek a cuketu nakrájíme na plátky a opečeme na zbylém oleji, zeleninu osolíme a okořeníme pepřem
8. Z kuskusu uděláme na talířích kopečky, umístíme je do středu jednotlivých talířů, okolo vyskládáme opečený lilek a cuketu a vše zalijeme tomatovou omáčkou
9. Kopečky kuskusu ještě ozdobíme badyánem a podáváme.

Doporučení:

Pokrm můžeme také naservírovat promíchaný ve velké míse doprostřed stolu, tomatovou omáčku pak podávat v omáčníkových miskách zvlášť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy