REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí vývar s naturální rýží a zázvorem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horký vývar servírovaný s vložkou rýže, ochucený trochou čerstvě nastrouhaného zázvoru, vhodný pro těhotné ženy a kojící maminky. Především v prvním trimestru pomůže potlačit ranní nevolnosti a zvracení.


Ingredience:
Na 2,5 l vývaru:
750 gdrůbežích kostí a zbytků masa a kůže zbylé při vykoštění kuřete
200 gkořenové zeleniny
35-40 gcibule
17 gsoli
3 lvody
Na dohotovení:
4-5 lžicměkké, v mírně osolené vodě povařené naturální (neloupané) rýže
1 lžičkačerstvě nastrouhaného zázvoru

Postup:

1. Pečlivě očištěné a opláchnuté suroviny z kuřete zalijeme vodou a uvedeme do varu
2. Omezíme příkon tepla, mírně osolíme a zvolna vaříme 45-60 minut
3. V průběhu vaření přidáme očištěnou, opláchnutou, částečně rozkrájenou zeleninu a zvolna dovaříme
4. Hotový vývar procedíme přes hustý cedník, nasypeme do něho 4-5 lžic dopředu uvařené, okapané rýže, dochutíme nastrouhaným zázvorem a horký podáváme.

Doporučení:

Jako další vložku pro zvýšení sytosti polévky můžeme použít povařené houby šitake, jarní cibulku, nasekanou pažitku a kousky vařeného kuřecího masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy