REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí stehýnka á la bažant

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí stehýnka opečená na vyškvařené slanině, upečené spolu s cibulí, slaninou a kořením dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětších kuřecích stehen
4 ksbobkové listy
1 kscibule
100 gslaniny
1 lžičkacelého pepře
1 lžičkanového koření
1 lžícehladké mouky
voda na podlití
olej
sůl

Postup:

1. Část slaniny vyškvaříme, tuk přelijeme na pánev (dle potřeby přidáme olej) a ze všech stran na něm stehýnka opečeme
2. Stehna přendáme do pekáčku, podlijeme výpekem a vodou
3. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, oloupanou a na měsíčky nakrájenou cibuli a koření
4. V troubě vyhřáté na 190 °C dusíme zaklopené asi 60 minut, během pečení stehna obracíme a přeléváme výpekem, případně podléváme teplou vodou
5. Upečená stehna vyjmeme, uchováme v teple, výpek přecedíme do hrnce a vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, dle potřeby zředíme vodou a asi 5 minut povaříme.

Doporučení:

Takto připravená kuřecí stehna servírujeme s různě upravenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy