REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí stehna na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená kuřecí stehna podlitá smetanovou omáčkou. Tato svíčková s kuřecím masem je vhodnou alternativou ke klasické svíčkové.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí stehna
4 ksmrkve
2 kspetržele
2 kscibule
1 ksmenšího celeru
4 kskuličky nového koření
7 kskuliček pepře
100 gslaniny bez kůže
200 mlsladké smetany
1 lžícemásla
hladká mouka
citrónová šťáva
voda na podlití
cukr
tuk
sůl
Na ozdobení:
plátky citrónu
brusinky
šlehačka

Postup:

1. Opláchnuté kuřecí nohy prošpikujeme klínky slaniny (50 g), které jsme předem nakrájeli a dali do mrazničky zmrazit, osolíme 2. Zbytek slaniny pokrájíme na kostičky a necháme s trochou tuku orestovat na pekáči 3. Na výpeku pak kuřecí nohy opečeme ze všech stran 4. Přidáme na kostičky pokrájenou, očištěnou zeleninu a necháme ji spolu s kuřecím masem chvíli restovat 5. Podlijeme mírně vodou, přidáme koření, jemně přisolíme, zaklopíme a dáme péci do trouby při teplotě kolem 180 °C 6. Během pečení nohy otáčíme, popřípadě podléváme vodou 7. Jakmile budou kuřecí nohy měkké, maso vyjmeme a udržujeme ho v teple, z omáčky vytáhneme koření a přepasírujeme ji, nebo pomocí mixéru omáčku rozmixujeme 8. Omáčku v novém hrnci přivedeme opět k varu, přidáme smetanu, kterou rozšleháme metličkou, dochutíme solí, citrónovou šťávou a cukrem, zjemníme lžící másla 9. Pokud máme omáčku příliš řídkou, zahustíme ji hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody 10. Maso krájíme na plátky přes vlákno a zaléváme ho omáčkou, jako přílohu podáváme houskový knedlík 11. Zdobíme plátkem citrónu, šlehačkou a brusinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy