REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí steak na zeleném pepři

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí steak restovaný a pak dopečený v troubě, jako z restaurace. S rychlou omáčkou ze smetany se zeleným pepřem.


Ingredience:
1 kskuřecího prsa
1 lžičkaolivového oleje
drcený pepř
sůl
Na omáčku:
1 dlsmetany ke šlehání
2 lžičkysterilovaného zeleného pepře
1 lžičkanálevu z pepře
sůl

Postup:

1. Kuřecí prso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme (neklepeme)!
2. Troubu si předehřejeme na 200 °C a dáme do ní menší teflonový plech či jinou vhodnou nádobu – postačí ale i pekáček, na který položíme čtvereček alobalu (větší než maso)
3. Rozpálíme si pánev (nejlepší je litinová grilovací), potřeme olejem a po obou stranách opečeme maso, dokud nezčervená – nepícháme do něj, vytekla by nám šťáva!
4. Poté steak přeložíme do vyhřáté trouby
5. Po cca 6 minutách na něj jemně přimáčkneme prst, a pokud pod ním maso nepruží, je hotový; v opačném případě ještě chvíli počkáme a postup zopakujeme
6. Omáčka: zatímco je maso v troubě, v malém kastrolku zahřejeme smetanu se zeleným pepřem a nálevem, lehce osolíme a na středním plameni za častého míchání čekáme, až omáčka zhoustne, omáčku odstavíme a udržujeme v teple
7. Když je steak v troubě hotový, vyjmeme jej
8. Pokud si nejsme jisti, zda je propečený, překrojíme jej pro kontrolu na prkénku na dvě části a v případě potřeby ještě chvíli v troubě dopečeme.

Doporučení:

Podáváme se opečenými nebo šťouchanými brambory, případně s hranolky či rýží.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy