REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí špíz se šunkou, anglickou slaninou a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špízy připravené z naložených kuřecích nohou, šunky a anglické slaniny, zprudka opečené na pánvi na oleji, servírované přelité šťávou z výpeku, posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvykostěných kuřecích nohou bez kůže
200 ganglické slaniny
100 gplátků šunky
100 gtvrdého sýru
1 lžičkaSolamylu (škrobu)
1 lžícemasového vývaru v prášku
mletý černý pepř
grilovací koření
bylinková sůl
voda
olej
jehly na špíz nebo špejle

Postup:

1. Nohy mírně naklepeme a nakrájíme na větší kousky, okořeníme je pepřem a grilovacím kořením, mírně přelijeme olejem a necháme do druhého dne marinovat
2. Druhý den olej slijeme, necháme si ho na opečení špízů, kuřecí kousky necháme okapat
3. Anglickou slaninu nakrájíme na 1 cm široké čtverečky
4. Střídavě napichujeme na jednotlivé jehly vždy kuřecí kousek, anglickou slaninu a přeložený plátek šunky, postup stále opakujeme, až vytvoříme čtyři špízy, ty pak ze všech stran mírně posypeme mletým černým pepřem a grilovacím kořením, osolíme bylinkovou solí
5. Připravené jehly zprudka ze všech stran orestujeme na rozpáleném oleji
6. Olej zcela slijeme, přidáme vodu, lžíci vývaru v prášku, dochutíme špetkou grilovacího koření, vegetou a necháme chvíli pod pokličkou podusit
7. Nakonec špízy vytáhneme, posypeme nastrouhaným sýrem a necháme v klasické nebo mikrovlnné troubě chvíli zapéci, až se nám sýr mírně rozpustí
8. Omáčku zahustíme solamylem rozpuštěným v malém množství studené vody (vývar musí bublat) a podle chuti ještě dochutíme solí
9. Na talíř vyskládáme přílohu vždy s jednou porcí masa, mírně podlijeme omáčkou z výpeku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy