REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí rolka plněná houbovou fáší, hříbková omáčka, nekynutý houskový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí stehenní řízky naplněné houbovo-masovou směsí, opečené na tuku ve formě závitků, ty pak podušené ve vývaru, servírované s hustou smetanovou omáčkou připravenou ze základu po rolkách, hub, smetany a koření.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
4 kskuřecí stehenní řízky
3 kscibule
2 ksstroužky česneku
1 ksvejce
300 ghub čerstvým nebo zamražených
250 gmletého masa
50 gsádla
1 hrstsušených hub
250 mlsmetany na šlehání
muškátový oříšek
hladká mouka
bobkový list
nové koření
kuřecí vývar
kmín
pepř
sůl
Na knedlík:
400 gpolohrubé mouky
200-250 mlmléka
1/2 baleníprášku do pečiva
1 ksžemle
1 ksvejce
voda
sůl

Postup:
  1. Na části sádla zpěníme jednu cibuli a přidáme sušené houby, které jsme si na 1 hodinu namočili do vody, dochutíme solí, kmínem a pepřem, necháme vystydnout a vmícháme do mletého masa, kam přidáme sůl, vejce, pepř, kmín, česnek, muškátový oříšek a strouhanku dle potřeby
  2. Plátky masa osolíme, opepříme, naplníme fáší, rolky svineme, zprudka opečeme a pak je dáme na základ ze sádla a cibule, který jsme si připravili v pekáčku
  3. Vše podlijeme vývarem, dochutíme kořením (nové koření pepř, bobkový list), přidáme čerstvé nebo mražené houby a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut
  4. Závitky vyjmeme, omáčku přelijeme do hrnce, zahustíme jíškou z hladké mouky, kterou jsme udělali na sucho v tlustostěnné pánvi
  5. Provaříme a na závěr dochutíme citronem, případně solí a pepřem (chuť omáčky má být příjemně navinulá).

Příprava knedlíků:

  1. Knedlíky připravíme tak, že v míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme ostatní suroviny včetně soli a na závěr pokrájenou žemli
  2. Těsto, které nám vzniklo, důkladně propracujeme, vytvoříme dvě šišky knedlíků, které zavařujeme v osolené vroucí vodě asi dvacet minut.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy