REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prso grilované v medu na bulguru s červenou quinou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlý, přitom lehký oběd plný zdravých ingrediencí. Jde o orestované kuřecí plátky dochucené medem, solí a chia semínky, servírované nakrájené na proužky spolu s vařenoua pak orestovanou směsí z bulguru, zeleniny a quinoy.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gkuřecí prsa
420 gsměs bulgur quinoa Menu Gold
90 gcibule
15 gmásla
6 gkostky kuřecího vývaru
10 mlslunečnicového oleje
2 ksmalá červená a žlutá paprika
2 ksmrkve
2 lžícechia semínek
1 lžídemedu
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Opláchnuté kuřecí prsa osolíme, potřeme medem a chia semínky a opečeme na slunečnicovém oleji z obou stran do zlatova
  2. Směs bulgur a quinoa Menu Gold uvaříme v osoleném vývaru do měkka cca 15 minut a následně scedíme, mezi tím si na másle orestujeme cibuli, jarní cibulku, na menší plátky nakrájenou mrkev, červenou a žlutou papriku
  3. V poslední fázi přidáme bulgur a krátce zhruba 2 minuty ještě společně orestujeme
  4. Směs je hotová a můžeme podávat s grilovanými kuřecími prsy.
Poznámka:

Autor i zdroj: www.menugold.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy