REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí prsa na pažitce s těstovinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí prsa i s kůží zprudka opečená na pánvi, servírovaná s těstovinami přelitými smetanovou omáčkou z výpeku. Recept z pořadu Česko vaří s Pohlreichem živě.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecí prsa i s kůží
200 mlsuchého bílého vína
150 mlsmetany ke šlehání
150 mlkuřecího vývaru
100 mlrostlinného oleje
1 lžičkačerstvě nasekané pažitky
čerstvě vymačkaná šťáva z půlky citronu
pepř
sůl
Na těstoviny:
250 gsilnějších vaječných těstovin (pappardelle, tagliatelle ...)
50 gmásla
voda
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa z obou stran osolíme a okořeníme pepřem
2. Připravená prsa zprudka opečeme na dobře rozehřátém oleji a to nejprve kůží dolů, opékáme asi 10 minut, maso občas otočíme, hotové kousky kuřete uchováme v teple
3. Do výpeku v pánvi nalijeme víno, necháme ho odpařit a pak nalijeme vývar, obsah pánve svaříme na polovinu, nakonec omáčku dochutíme smetanou, chvíli ji necháme provařit, dochutíme citronovou šťávou a podle chuti i solí a pepřem
4. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, postupujeme dle návodu na obalu
5. Měkké těstoviny vyndáme a necháme důkladně okapat, vložíme je do pánve s rozpuštěným máslem, promícháme, nakonec je rozdělíme na talíře
6. V této fázi do omáčky přidáme čerstvě nasekanou pažitku a kuřecí maso a vše krátce prohřejeme
7. Maso rozdělíme na talíře s těstovinami, které hojně přelijeme omáčkou a ozdobíme zbylou pažitkou, ihned podáváme.

Doporučení:

Kuřecí prsa můžeme těsně před servírováním podélně rozkrájet, budou sek pak s těstovinami lépe jíst.

Poznámka:

Dvě snítky tymiánu dodají omáčkovému základu další rozměr.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy