REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí paličky na bylinkách, pečená zelenina s batáty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úžasná kombinace zeleniny, bylinek, koření a kuřecího masa dělá z tohoto zdravého pokrmu také chuťový koncert!


Ingredience:
6-8 kskuřecích paliček
3 ksbatáty
3 kscibule
1 ksmalý květák nebo 1/2 velkého
1 ksmladá cuketa
1 ksmenší lilek
1 kspalice česneku
10 lžicolivového oleje
2 lžícemásla
1 svazekčerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka, oregáno...)
grilovací koření
pepř
sůl
voda na podlévání

Postup:

1. Neoloupané batáty překrájíme na osminy nebo čtvrtiny (podle velikosti), cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny, oloupaný česnek necháme v celku (tedy jednotlivé stroužky), květák rozebereme na menší růžičky, cuketu nakrájíme na špalíky
2. Lilek rozpůlíme, posolíme a necháme minimálně 1/
2 hodiny tzv. „vypotit“, pak jej utřeme papírovou osuškou a nakrájíme na větší kousky
3. Kuřecí maso okořeníme
4. Všechnu zeleninu osolíme, opepříme a naskládáme do pekáče, přidáme paličky, bylinky a vše zakápneme olejem
5. Pečeme v troubě na 200 °C cca 1 hodinu, těsně před koncem pečení přidáme máslo, paličky přeskládáme nahoru, abychom je měli pěkně dozlatova a dokřupava, během pečení podléváme dle potřeby vodou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy