REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí nugetky se sýrovo-bylinkovou omáčkou a těstovinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kontaktním grilu grilované kuřecí nugety servírované se smetanovou omáčkou ochucenou sýrem a bylinkami. Další přílohou jsou těstoviny, v tomto případě penne.


Ingredience:
1 kgvykostěných kuřecích noh bez kůže
100 gnastrouhané goudy
2 ksstroužky česneku
1 ksjarní cibulky
1 ksvejce
strouhanka
pepř
sůl
Na omáčku:
250 mlsmetany ke šlehání
1 dclmléka
2 ksobdélníčky taveného sýru
1 hrstlistů čerstvého špenátu
1 hrstbylinek (petrželka, pažitka ...)
bylinková sůl
pepř
na zahuštění 1 lžíčku hladké mouky a 1/2 dcl studeného mléka
Na těstoviny:
1 balenítěstovin penne
voda
sůl

Postup:

Příprava nugetek:

  1. Očištěné maso pomeleme, smícháme se strouhankou, vytvoříme kompaktní hmotu, tu necháme v lednici ztuhnout
  2. Vytvarujeme menší nugetky (koule, které sploštíme), ty pozvolna opékáme na kontaktním grilu (můžeme i na pánvi na troše oleje).

Příprava omáčky:

  1. Šlehačku s mlékem pozvolna přivedeme téměř k varu, ale nevaříme
  2. Rozpustíme oba sýry, omáčku ještě zahustíme lžičkou mouky rozmíchané v troše studeného mléka
  3. Nakonec do omáčky vložíme nadrobno posekaný špenát a bylinky
  4. Omáčku dochutíme solí a pepřem, jen krátce povaříme a máme hotovo.

Příprava těstovin:

  1. Postupujeme podle návodu na obalu, ale většinou těstoviny vaříme v mírně osolené vodě tzv. na skus
  2. Měkké těstoviny vyndáme z vody a necháme v cedníku důkladně okapat.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy