REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí nádivka s houskou a játry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z mnoha variant na chutnou nádivku vhodnou na naplnění celého kuřete.


Ingredience:
500 ganglické slaniny
100 gšunky
50 gzměklého másla
200 mlsmetany
2 ksnejlépe den staré housky
2 kssyrových jater
2 ksvajec
nastrouhaný muškátový oříšek
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Na kousky pokrájené housky zalijeme smetanou
2. Přidáme na kostičky pokrájená kuřecí játra, šunku a anglickou slaninu
3. Přihodíme změklé máslo, vaječné žloutky a nakonec opatrně přimícháme ušlehaný sníh z bílků
4. Směs osolíme, dochutíme pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

Doporučení:

Nádivkou plníme celé kuře a upečeme dle příslušných receptur (většinou kuře pečeme při teplotě kolem 200 °C asi 90-120 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy