REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí měšce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky kuřecích prsou naplněné směsí z brokolice, mrkve, šunky, tvrdého sýra, vejce, másla a brambor, upečené, servírované se smetanovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskuřecích prsou
4 ksmrkve
2 ksve slupce uvařené brambory
2 ksplátky šunky
1 ksbrokolice
1 ksvejce
50 gtvrdého sýra
20 gmásla
Na omáčku:
200 mlvody
100 mlsmetany
2 lžícemásla nebo oleje
1 lžíce mouky
sůl

Postup:

1. Brokolici rozdělíme na růžičky a povaříme asi 2 minuty v osolené vodě, 8 ks větších růžiček necháme jako přílohu, zbytek brokolice rozdělíme na dvě části, jednu rozdělíme na drobné růžičky a druhou necháme na omáčku
2. Očištěnou mrkev uvaříme do poloměkka, jednu nakrájíme na drobné kostičky a ostatní podélně na osminky
3. Šunku a sýr nakrájíme na kostičky a dáme do misky, přidáme oloupané nastrouhané brambory, nakrájenou brokolici a mrkev, vejce, promícháme a podle chuti osolíme
4. Kuřecí prsíčka rozřízneme na poloviny a každou porci opatrně rozklepeme mezi dvěma fóliemi na co nejtenčí plátek, pak stáhneme vrchní fólii, maso lehce osolíme a do středu rozdělíme připravenou náplň
5. Naplněné plátky položíme i se spodní fólií do dlaně a pomalu ji sevřeme tak, aby se z masa utvořil měšec, prsty druhé ruky měšec nad náplní sevřeme, položíme na stůl a ovážeme provázkem
6. Měšce povaříme asi 5 minut v osolené vodě, pak je zbavíme provázku i fólie, potřeme lehce máslem a pečeme při 150 °C cca 20 minut
7. Mezitím z másla a mouky připravíme jíškou, zalijeme ji vodou, rozšleháme a necháme povařit, po 10 minutách přilijeme smetanu, přidáme zbylou brokolici a povaříme
8. Omáčku rozmixujeme a podle chuti osolíme
9. Na talíře položíme osminky mrkve a přelijeme je omáčkou, do které posadíme kuřecí měšce, ozdobíme brokolicí.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy