REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí medailonky s broskví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrájená kuřecí prsa, opečená na oleji spolu s broskví a snítkou tymiánu, zapečené se sýrem, podávaná s nasucho prohřátou debrecínkou.


Ingredience:
600 gkuřecích prsou
400 gbroskvového kompotu
300 gna plátky nakrájené debecínské šunky
80 gplátkového tvrdého sýra (ementál, eidam ...)
mletý bílý pepř
oleje na opečení
několik snítek čerstvého tymiánu
sůl

Postup:

1. Omytá, důkladně okapaná kuřecí prsa nakrájíme na jednotlivé medailonky
2. Broskve vytáhneme z kompotu, necháme okapat, šťávu nevyléváme, necháme si ji na další použití
3. Na plátky masa rozdělíme půlky broskví, přehneme je jako kapsu a každý sepneme snítkou tymiánu (případně ještě kapsy zajistíme párátky)
4. Maso ze všech stran osolíme a okořeníme pepřem
5. Na rozpáleném oleji medailonky opečeme z obou stran, asi 6-8 minut, potom je podlijeme asi 150 ml broskvové šťávy a podusíme doměkka
6. Na hotové medailonky (zbavené párátek) položíme plátky sýra, zaklopíme pokličkou a 2-3 minuty zapečeme ve vyhřáté troubě, aby se nám sýr roztavil
7. Debrecínku prohřejeme na sucho na pánvi
8. Jednotlivé porce masa položíme na ozdobně zatočenou debrecínskou šunku, zdobíme čerstvými snítky tymiánu, mírně podlijeme šťávou z výpeku.

Doporučení:

Kdo má rád, může šťávu zahustit hladkou moukou rozmíchanou v malém množství studené vody, případně použít solamyl. Kopeček šlehačky dodá pokrmu na delikátnosti.

Poznámka:

Jako přílohu podáváme hranolky nebo opečené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy