REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí maso v polentové krustě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí paličky obalené v polentové krustě, upečené dozlatova.


Ingredience:
8 kskuřecích paliček
4 ksstroužků česneku
2 lžíceolivového oleje
1 lžícecitronové šťávy
220 gmajonézy
skrojky citronu k podávání
Na obalení:
80 ginstantní polenty
20 gnastrouhaného parmazánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné paličky opláchneme, osušíme, dáme do mísy a smícháme s polovinou olivového oleje
2. Do jiné mísy dáme instantní polentu, na jemno nastrouhaný parmazán, sůl, mletý pepř a dobře promícháme
3. V připravené směsi obalíme všechny kousky masa
4. Zbylým olejem potřeme plech vyložený pečicím papírem, poklademe kuřecími paličkami a neoloupanými stroužky česneku
5. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C dozlatova (asi 30 minut), za občasného obracení
6. Mezitím smícháme majonézu s citronovou šťávou a podáváme dohromady se skrojky citronu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy