REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí kousky v pikantní jogurtové marinádě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemné kuřecí maso naložené v kořeněné jogurtové směsi. Poté restované se sušenými rajčtay a pórkem, podávané s jasmínovou rýží.


Ingredience:
2 kschlazených kuřecích prsou
1 kspórku
100 gsušených rajčat s kapary v oleji
2 lžíce oleje
sůl
Na marinádu:
3 lžícesmetanového bílého jogurtu
2 lžícepikantní sojové omáčky s česnekem
2 lžícesladké chilli omáčky
1 lžíceoleje
2 lžičkykari koření
1 lžičkachilli koření
1/2 lžičkysušeného zázvoru

Postup:

1. Maso pokrájíme na kostky 2×2 cm
2. Do misky dáme jogurt, 1 lžíci oleje, sojovou a chilli omáčku a chilli koření, zázvor, kari a vše promícháme
3. Vložíme pokrájené maso a rukou vše důkladně promícháme
4. Necháme v chladu hodinu marinovat
5. V pánvi si rozpálíme 2 lžíce oleje, přidáme maso i s marinádou a zprudka za stálého míchání restujeme 10 minut
6. Pak přidáme zbytek ingrediencí (pórek i rajčata nakrájíme na proužky) a restujeme dalších cca 10 minut
7. Podle chuti dosolíme.

Doporučení:

Podáváme s jasmínovou rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy