REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře žiguli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené kuře v nivovém kabátku, přelité výpekem s krenexem a bílým vínem.


Ingredience:
Pro 5 osob:
5 kskuřecích čtvrtek
200 gsýru Niva
120 gmásla
4 lžícebílého vína
1 lžíceKrenexu
2 lžičkydrceného rozmarýnu

Postup:

1. Kuřecí čtvrtky omyjeme, osušíme a obalíme ve strouhané nivě (nebo naskládáme porce do pekáče a nivou je posypeme)
2. Posypeme rozmarýnem a poklademe kousky másla, lehce podlijeme a v rozehřáté troubě pečeme dozlatova
3. Když je kuře hotové, do vypečené šťávy vmícháme krenex a bílé víno a necháme přejít varem
4. jednotlivé porce položíme na list hlávkového salátu, přelijeme výpekem a podáváme.

Doporučení:

Příloha: Vařené brambory nebo smažené hranolky.

Poznámka:

Kuře nesolíme, získá slanost z Nivy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy