REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře s hlávkovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře pečené na másle a přelité smetanou podávané s hlávkovým salátem se sladkokyselou zálivkou a vejcem natvrdo.


Ingredience:
1 kskuřete
50 gmásla
2 dlsladké smetany
2 lžícestrouhanky
Na salát.
2 kshlávkového salátu
1 ksvejce natvrdo
2 lžíceocta
1 lžičkacukru
1,5 dlzakysané smetany
voda
sůl

Postup:

1. Kuře omyjeme, osušíme, osolíme, polijeme máslem, podlijeme trochou vody a dáme péct
2. Za občasného převracené přeléváme kuře vypečenou šťávou
3. Před dokončením posypeme strouhankou, přelijeme šlehačkou a dopečeme
4. Salát rozebereme na listy, pečlivě omyjeme a dáme do mísy
5. Do asi 2 dl vody dáme cukr, sůl, ocet a pořádně promícháme, nalijeme na salát
6. Ochutíme zakysanou smetanou a ozdobíme rozkrájeným vejcem
7. Kuře naporcujeme, na talíři přeléváme vypečenou šťávou se smetanou.

Doporučení:

– Podáváme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy