REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pod peřinou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na jednotlivé porce rozporcované kuře, zprudka opečené na sádle, pak vyskládané na plech, pokladené nádivkou připravenou z rohlíků, vajec, mléka, koření, česneku a petrželky, upečené v troubě doměkka. Nádivka takto upečená nasaje při pečení šťávu z kuřete a získá úžasnou chuť, maso se pak bude úplně rozpadat.


Ingredience:
1 kskuřete
100 gmásla
100 gtuku na opečení masa (sádlo, olej)
voda na podlití
kmín
sůl
Na nádivku:
5 ksrohlíků
5 ksvajec
4 ksstroužky česneku
1/4 lmléka
4 lžícenadrobno nasekané zlené petrželky
2 lžícemásla
majoránka
pepř
sůl
Ostatní:
alobal na zaklopení plechu

Postup:

1. Omyté, osušené kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na sádle, až kůrčička zezlátne
2. Opečené porce kuřete poklademe na plech vymazaný máslem, tam ho ještě posypeme kmínem a mírně podlijeme vodou
3. Připravíme si nádivku; vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, rohlíky nakrájíme na malé kostičky, hodíme je do mísy, přidáme rozehřáté máslo, ve kterém jsme rozšlehali vaječné žloutky a mléko, osolíme, okořeníme majoránkou, pepřem, nezapomeneme osolit, po chvíli, jakmile budou rohlíky dostatečně rozmáčené, přidáme nasekanou zelenou petrželku a prolisovaný česnek, nakonec do směsi zapracujeme tuhý sníh z bílků
4. Nádivkou poklademe na plechu vyskládané porce kuřete, zaklopíme alobalem a dáme péci
5. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme tak 60 minut, pak alobal sundáme a kuře pod nádivkou dopečeme doměkka, nádivka nám pečením pěkně zezlátne a nasákne šťávu z kuřete
6. Jednotlivé porce servírujeme spolu s nádivkou a například vařenými brambory a kyselou okurkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy