REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře po zahradnicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře pečené doměkka na paprikovém základu s kořenovou zeleninou a květákem, okořeněné pepřem, majoránkou, česnekem.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
2 kscibule
2 ksmrkve
1 kspetržele
1/4 ksceleru
1/2 ksmalého květáku
3 ksstroužků česneku
2 lžícehladké mouky
3 lžíceoleje
500 mldrůbežího vývaru
mletý pepř
majoránka
mletá paprika
sůl

Postup:

1. Dobře očištěné kuře potřeme na povrchu i uvnitř solí, mletým pepřem a dáme do pekáčku
2. Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme mletou paprikou, krátce zpěníme, zalijeme částí vývaru, přidáme očištěnou, na menší kousky nakrájenou mrkev, celer i petržel, vše dáme na kuře a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C doměkka, za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podléváním vývarem
3. Měkké kuře vyndáme, naporcujeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zalijeme zbylým vývarem, krátce povaříme, přidáme na malé kousky nakrájený květák, majoránku, oloupaný prolisovaný česnek, sůl, promícháme, vrátíme zpět porce kuřete a už jen vše prohřejeme.

Doporučení:

Porce kuřete přeléváme zeleninovou směsí a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy