REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře po provensálsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete podušené s celerem a cibulí, zalité šťávou doplněnou o dílky rajčat a žampiónů.


Ingredience:
1 kskuřete
200 grajčat
100 gžampiónů
100 gceleru
3 ksstroužky česneku
2 dlbílého vína
olej
mletý černý pepř
voda na podlití
sůl

Postup:

1. Očištěné a opláchnuté kuře rozdělíme na porce, osolíme a opepříme
2. Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, očištěný, na nudličky nakrájený celer, přidáme porce kuřete, podlijeme trochou vody a dusíme zaklopené, při teplotě kolem 190 °C, doměkka (ke konci záklop odstraníme)
3. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme na dílky nakrájená rajčata a očištěné, na plátky nakrájené žampióny
4. Podusíme, přidáme utřený česnek, mírně podlijeme vodou nebo vývarem, dochutíme vínem a povaříme
5. Na nahřáté talíře dáme porce kuřete a polijeme je šťávou.

Doporučení:

– Jako přílohu podáváme smažené hranolky nebo dušenou rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy