REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře po jihočesku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naporcované kuře dušené na cibulovém základu, s kořením a houbami, šťáva zahuštěná jogurtem, ochucená nasekanou petrželkou.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
2 kscibule
3 lžíceoleje
1 lžícenasekané petrželky
200 mldrůbežího vývaru
200 mlbílého jogurtu
150 g čerstvých hub
špetka muškátového květu
drcený kmín
sůl

Postup:

1. Očištěné kuře opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme, okořeníme drceným kmínem, na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme, přidáme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ještě krátce opékáme
2. Opečené kuře podlijeme částí drůbežího vývaru, přiklopíme pokličkou, na mírném ohni 15 minut podusíme, pak přidáme očištěné, na menší kousky nakrájené houby, špetku muškátového květu, podle potřeby podlijeme vývarem a dusíme doměkka
3. Měkké porce kuřete vyndáme, houbovou šťávu promícháme s bílým jogurtem, nadrobno nasekanou petrželkou, maso vrátíme zpět a už jen krátce prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s pečenými nebo vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy