REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře pečené po porcích spolu s nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na jednotlivé porce nakrájené kuře, vyskládané na plech, obložené nádivkou připravenou z rohlíků, vajec, mléka, koření, česneku a petrželky, upečené v troubě pěkně dozlatova. Nádivka takto upečená nasaje při pečení šťávu z kuřete a získá tak úžasnou chuť.


Ingredience:
1 kskuřete
100 gmásla + máslo na plech
mletá červená paprika
voda na podlévání
kmín
sůl
Na nádivku:
5 ksrohlíků
5 ksvajec
4 ksstroužky česneku
1/4 lmléka
4 lžícenadrobno nasekané zlené petrželky
2 lžícemásla
majoránka
pepř
sůl
Ostatní:
alobal na zaklopení plechu

Postup:

1. Omyté, osušené kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a poklademe na plech vymazaný máslem, tam ho ještě posypeme kmínem
2. Připravíme si nádivku; vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, rohlíky nakrájíme na malé kostičky, hodíme je do mísy, přidáme rozehřáté máslo, ve kterém jsme rozšlehali vaječné žloutky a mléko, osolíme, okořeníme majoránkou, pepřem, nezapomeneme osolit, po chvíli, jakmile budou rohlíky dostatečně rozmáčené, přidáme nasekanou zelenou petrželku a prolisovaný česnek, nakonec do směsi zapracujeme tuhý sníh z bílků
3. Nádivkou obložíme na plechu vyskládané porce kuřete a dáme péci
4. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme nejprve zaklopené alobalem tak 60 minut, pak alobal sundáme a kuře i nádivku dopečeme pěkně na bravu, během pečení, maso mírně podléváme vodou a přeléváme šťávou z výpeku, nádivky si nevšímáme
5. Téměř upečené kuře posypeme ještě na barvu mletou červenou paprikou, přelijeme výpekem a chvíli necháme v troubě dopéci dozlatova
6. Jednotlivé porce servírujeme spolu s nádivkou, mírně přelité šťávou z výpeku, ovšem nebude jí mnoho, protože většinu pohltí nádivka, která tak získá úžasnou chuť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy