REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na zelíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí stehna pečená s kysaným zelím, obložená na menší kousky nakrájenou slaninou a na kolečka nakrájenou cibulí, pečená přelévaná černým pivem.


Ingredience:
500 g kysaného zelí
200 ganglické slaniny
500 mlčerného piva
1 lžičkakmínu
1 ksčervené cibule
4 kskuřecích stehen
voda
sůl

Postup:

1. Na menší kousky překrájené kysané zelí vložíme i s nálevem do pekáčku, zalijeme dostatečným množstvím studené vody tak, aby bylo celé ponořené
2. Očištěná, kuřecí stehna položíme na vrstvu zelí, obložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí, na nudličky nakrájenou anglickou slaninou, podle chuti osolíme a okmínujeme
3. Pekáček se zelím i kuřecími stehny dáme do předem vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C doměkka (asi 50 – 60 minut), za občasného přelévání černým pivem.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy