REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na zelenině II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Po porcích pečené kuře spolu s paprikami, spařenými rajčaty a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
1 kskuřete
4 ksstroužky česneku
2 ksrajčat
1 kspaprikového lusku
1 kscibule
2 dclčerveného vína
grilovací koření
voda
olej
sůl

Postup:

1. Kuře naporcujeme, pekáč vytřeme olejem, posypeme grilovacím kořením, osolíme a mírně podlijeme vodou
2. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C téměř doměkka, maso občas podlijeme vodou a přelijeme výpekem
3. Půl hodiny před koncem přidáme pokrájenou papriku, spařená rajčata zbavená šlupky, na kolečka nakrájenou cibuli a česnek, pokrm podlijeme červeným vínem a dále pečeme, až zelenina změkne a alkohol se odpaří.

Doporučení:

Takto upečené kuře podáváme s bramborem, které polijeme výpekem a ozdobíme zeleninou.

Poznámka:

Autor: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy