REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na paprice (podle Zdeňka Pohlreicha)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další recept z dílny mistra vařečky pana Zdeňka Pohlreicha na opečené plátky kuřecích prsíček, servírované s jemnou smetanovou omáčkou. Recept z pořadu „Šéf na smetaně“.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky kuřecích prsou
1 ksbílé cibule
500 mlmléka
280 mlsmetany ke šlehání 30 %
200 mlvývaru
45 gmleté sladké papriky
oříšek másla
nejlépe čerstvě namletý černý pepř
hladká mouka na zaprášení
olej na restování
sůl

Postup:

1. Omytá kuřecí prsíčka nejprve osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem, restujeme je zvolna, rovnoměrně po každé straně, na rozpáleném oleji dozlatova, opečené je odložíme stranou
2. Do pánve přidáme kostičky cibulky a osmahneme je dozlatova
3. Cibulku na pánvi zaprášíme sladkou paprikou, chvilku opražíme a poté základ zchladíme vývarem a mlékem
4. Maso vložíme zpět do pánve a v cibulovém základu podusíme doměkka, hotové maso vyjmeme a uchováme v teple
5. Samotnou omáčku zahustíme bílou jíškou a povaříme 15-20 minut, dochutíme ji solí a pepřem
6. Nakonec omáčku zjemníme smetanou a oříškem másla, pomocí tyčového mixéru ji rozmixujeme dohladka 7. Hotovou krémovou omáčku přecedíme a servírujeme na připravená kuřecí prsa.

Doporučení:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

Zdroj: www.smetanayoplait.cz, mírně upraveno ReceptyOnLine.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy