REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na paprice II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře podušené na cibulovém základě, servírované podlité smetanovou omáčkou.


Ingredience:
1 kskuřete
2 kscibule
2 dclmléka nebo smetany
mletá červený paprika
sůl
tuk
hladká mouka
voda

Postup:

1. Větší kuře opláchneme, rozčtvrtíme, nařízneme na kloubech a osolíme
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a mírně osmahneme v hrnci na tuku
3. Cibulový základ doplníme paprikou, zalijeme vlažnou vodou a uvedeme do varu, vložíme kuře a dusíme pod poklicí skoro doměkka
4. Porce kuřete vyjmeme, uchováme v teple, zbylou šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou z hladké mouky a tuku, rozředíme vodou a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 30 minut
5. Ke konci varu do omáčky přidáme mléko nebo smetanu, procedíme přes cedník na porce kuřete a ještě krátce povaříme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže, těstoviny, vařené brambory a máslové noky.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy