REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na houbách II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě na cibulce upečená, slaninou prošpikovaná, kuřecí stehna, podlitá drůbežím vývarem, okořeněná kmínem, bobkovým listem, pepřem a solí, v průběhu pečení doplněná o plátky čerstvých hub.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvelká kuřecí stehna
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
500 gčerstvých hub (použil jsem směs lesních hub)
100 gslaniny
50 gmásla
drůbeží vývar
bobkový list
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Kuře osolíme, opepříme a protkneme klínky slaniny
2. V pekáčku rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, maso, bobkový list, podlijeme vývarem a půl hodiny pečeme přikryté na 200 °C
3. Očištěné a nakrájené houby přidáme k masu, osolíme, posypeme kmínem a pečeme další půl hodinu
4. Nakonec dopečeme na 220 °C odkryté, aby se vytvořila kůrčička.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo s bramborem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy