REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na česneku III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naporcované kuře, nebo jen větší kuřecí nohy, okořeněné grilovacím kořením, upečené v troubě podlité vodou a pokladené plátky česneku, nejprve zaklopené, pak dopečené pěkně do křupava a na barvu.


Ingredience:
1 kskuřete nebo 4 ks velká kuřecí stehna
1 palicečesneku
grilovací koření
voda
olej
sůl
alobal (nebo použijeme pekáček s poklopem)

Postup:

1. Kuře omyjeme, naporcujeme, ze všech stran okořeníme grilovacím kořením (nesolíme, nebo jen trochu, záleží na druhu grilovacího koření, kolik obsahuje soli)
2. Poklademe na plech, nebo pekáč, jemně polijeme olejem, naskládáme na něj na plátky nařezaný česnek, podlijeme sklenicí vody, zakryjeme alobalem, nebo víčkem od pekáče a dáme péct do trouby na 180-200 °C cca na 1 hodinu
3. Nakonec kuře dopečeme odkryté pěkně do křupava.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší, a salátem.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy